Uși din MDF. Avantajele și diferențele.

Uși din MDF. Avantajele și diferențele.

02.03.2014
Ușile de interior în Chisinau, Moldova din MDF,au câștigat popularitate și astăzi sunt cele mai procurate în special pentru clădirile rezidențiale, zonele publice și în scopuri industriale. Noi,la rândul nostru,vom încerca pe cît posibil să dezvăluim tema "Ce reprezintă o ușă MDF,care sunt avantajele și dezavantajele ei?".
 
Spre deosebire de predecesorul ei - ușile masive,ușile MDF au cîteva caracteristici care sunt ascunse chiar în structura lor și se observă rezultatul la final.

La fabricarea acestor uși nu se folosesc rășini fenolice,dăunătoare sănătății.Astfel, puritatea ecologică se realizează datorită faptului că în componentul principal se include un material natural - lignina, formîndu-se în timpul încălzirii lemnului în procesul fabricației MDF.

                       
 
Blatul de ușă este format din cadrul interior,care de cele mai dese ori,la producere se utilizează conifere, dar, de asemenea,se folosește plăcile MDF.În cadrul interior sunt stabilite inserții de blocare.Golurile sunt umplute cu fagure de miere.(Des.2)Pentru pregătirea "fagurelui de miere" se utilizează kraft-bord-ul,care se diferențiază cu o rigiditate crescută,proprietăți de barieră,o densitate înaltă și un adeziv PVA ecologic.

Astfel de agregate,formează o cavitate originală,pentru a facilita greutatea ușii-astfel vor fi evitate problemele cum ar fi lăsarea ușilor(o problemă des întilnită la ușile din lemn).Datorită celulelor, în afară de faptul că sunt ușoare ca obiect,noi avem o izolare fonică foarte bună și rezistență la deformările  benzii.
 
Producînd uși după acestă schemă,avem un produs final,care nu se deformează cu timpul,avînd rezistență la umezeală,fungi și microorganisme.

Așa cum am menționat mai devreme, ușile MDF pot fi fabricate atît din lemn de conifere,cît și complet din MDF.Ușile, fabricate doar din MDF, se vor diferenția după  prețul mai mic, dar nu-și vor pierde proprietățile sale.În gama companiei SRL Pereflex ,puteți găsi ambele variante a ușilor MDF într-o varietate mare de culori și mărimi.
 
Dacă e să facem o comparație intre ușile MDF și cele matrice,putem distinge următoarele benificii:
 
  • ușile MDF pentru interior,sunt mult mai rezistente la umezeală și temperaturi diferite,nu crapă,nu se deformează,rezistente la bacterii.Aceste uși sunt recomandate pentru bucătarii și unități sanitare.
  • sunt ecologice
  • ele sunt mai ușoare decît cele matrice,ceia ce ușurează procesul de instalare.
  • și după preț,ușile MDF sunt la jumătate de preț decît cele matrice.
 
Prin dezavantajele ușilor MDF pentru interior,gasim următoarele:
  • Ușile MDF nu sunt durabile-în caz de un defect,produsul este aproape imposibil de reparat.
  • În timpul funcționării începe să se estompeze partea de sus a capacului.
 
Făcînd comparație între aceste doua produse,noi vedem,că din punct de vedre ecologic,estetic și a unor idicatori de calitate,ușile MDF nu sunt mai rele decît cele matrice, și un avantaj semnificativ este prețul.

 
Deci,face să achitați mai mult? Alegerea rămîne după Dumneavoastră!