Pregătirea pereților - primul pas

Pregătirea pereților - primul pas

16.08.2014
Primul lucru care trebuie de făcut înainte de lipirea tapetelor este curățarea lor de straturile vechi.

Tapetele vechi se desprind ușor cu o lamă, dacă apar dificultăți, trebuie să udați pereții cu apă caldă și peste puțin timp se dezlipește foarte ușor.


Dacă dorim să lipim tapetele pe pereții văruiți, ne înarmăm cu o spatulă și cu multă răbdare pentru a curăți suprafața de cretă.
După curățare spălăm praful de cretă de sus în jos.


Pereții acoperiți cu vopsea, sau lăcuiți, trebuie de ros cu hîrtie abrazivă, sau cu polizorul. Praful de asemenea va fi spălat.


Așadar, am scăpat de tepetele vechi. Chiar dacă la prima vedere suprafața este ideală, totuși trebuie să ne convingem în asta încă o dată, verificînd minuțios tot perimetrul.


Resturile de clei și micile bucățele de hîrtie se desprind ușor cu o spatulă, sau cu ajutorul hîrtiei abrazive.
Găurile de la cuie, precum și alte neregularități ale peretelui trebuie de prelucrat cu soluție uscată, sau ciment.  De asemenea trebuie de verificat dacă nu s-au format goluri în pereți, sau locuri fragile de ipsos.


Dacă ați observat urme de mucegai, trebuie de spălat cu soluție de clor, și după aceasta de prelucrat acele locuri cu soluție specială, care nu va mai permite ca mucegaiul să apară din nou.

Dacă peretele areculoare neuniformă, pot apărea pete după lipirea tapetelor. Ca să evită, astfel de situații arfi bine sa văruim uniform toată suprafața.