Pilaștri: adăugați lux în locuința Dumneavoastră!

Pilaștri: adăugați lux în locuința Dumneavoastră!

11.05.2014
Pilastru este o formă de decor interior si exterior, cel mai mult asemănîndu-se cu o coloană, dar totuși deosebindu-se cu  față lui plană, nu rotunjită,ca o coloană.

Ca și coloanele,sus,pilaștri sunt decorați capital,acesta fiind un element suplimentar de lux,care permite detalierea părții de sus a interiorului.

Nici chiar astăzi decorarea cu pilaștri nu și-a pierdut din actualitate din simplu motiv că ele sunt relevante în proiectarea aproape oricarei direcții stilistice: fie aceasta clasică sau barocă.

Ele servesc atât pentru consolidarea sediului stilistic, dar ca și elemente de corecție,care permite să diferențieze sau să mărească camera.

Astăzi,in locul pilaștrilor din gips vin aceștia din polistiren,care îi puteți găsi în magazinele noastre.
 

Această soluție este mai optimă - așa cum cu astfel de material este ușor de operat,prețul este cel mai acceptabil și calitatea materialului se diferă ecologic și este mai durabilă.Un avantaj,este faptul că pilaștri polistiren nu se vor sparge și nu vor reacționa la diferite temperaturi și umiditate. Și de cele mai dese ori, la contracțiile  clădirii, crapă nu doar coloanele,nișele și pilaștri,dar chiar și pereții.Însă cu elemente decorative din polistiren,aceasta nu se va întâmpla,din cauza flexibilității lor inerente.
 

Cu ajutorul pilaștrilor poți ușor distinge încăperea în mai multe secții,ajutînd să împarți atît cu sens cît și vizual.Spre exemplu: împărțind camera de zi și pentru oaspeți sau sufrageria și bucătăria.



Popular rămîne utilizarea lor în proectarea de seminee,uși și deschideri de ferestre.



Important rămîne faptul că aceștia pot fi vopsiți și argintați mai departe sau auriți.La noi puteți cumpăra sticle speciale cu vopsea și perie.Și recent,noi propunem și elemente de decor pre-vopsite. Este remarcat faptul că pilaștrii sunt serviți într-o singură colecție cu elemente de însoțire, cum ar fi nișe,console,muluri plafon, medalioane plafon, care au fost create împreună și destinate utilizării în interior,în amestec cu oricare altele.