Cum să alegi lipiciul pentru tapete și să nu dai greș?

Cum să alegi lipiciul pentru tapete și să nu dai greș?

12.04.2014
Asortimentul lipiciului pentru tapete este mare. Dar cum sa il alegi?

Cleiul pentru tapete ar trebui să fie selectat în conformitate cu tapetele achiziționate. Pe lîngă informațiile despre materialul din care este produs tapetul,trebuie de luat în considerație următoarele: greutatea tapetului,structura suprafeței unde vor fi lipite tapetele,nivelul de umiditate și temperatura medie.
  
Majoritatea producătorilor eliberează tipuri speciale de lipici (pentru anumite tipuri de tapet,unde oferă informații pe ambalaj), care usurează procesul selecției.De asemenea,pe ambalaj sunt instrucțiuni detaliate pentru prepararea acestuia. De multe ori,puteți găsi inscripția "pentru tapet ușor" sau "pentru tapet greu." "Ușoare" - soiul de hârtie și "grele" - toate celelalte: vinil, acril, țesături, plută, metalice și sticlă.
 
Tipuri de lipici pentru tapet:
  • Adeziv  normal(pentru tapetul din hîrtie).Se potrivește pentru orice tapet din hîrtie,subțire și nu greu
  • Special(vinil),se folosește nu doar pentru tapetul din vinil dar deasemenea și pentru cele din țesut.
  • Adeziv special pentru lipirea tapetelor grele,textile și din catifea.Avantajele acestui adeziv includ rezistența crescută la umezeală.
  • Adeziv pentru tapetele pe suport nețesut,acesta este perfect pentru lipirea tuturor tapetelor pe suport nețesut.
  • Adezivul universal,care este practicat pentru toate tipurile de tapet,se recomanda a fi folosit doar în cazuri extreme.
 
Toate tipurile de adeziv sunt disponibile în doua variante:
  • Amestecuri uscate pe bază de celuloză cu aditivi-în dependență de tipul celulozei,temperatura apei,unde este diluat amestecul poate fi variată(indicat pe ambalaj)
  • Compoziții finite-teztura subțire și moale ușurează aplicația adezivului și oferă o cusutură subțire,accelerînd procesul.