Stratul de protecție a laminatului- avem ceva de spus:

Stratul de protecție a laminatului- avem ceva de spus:

12.04.2014
Ceea ce face laminatul mai tehnologic, mai durabil și practic - este stratul de top, care protejeaza pardoseala de zgârieturi de diferite tipuri,chips-uri și pur și simplu permite laminatului de a-și menține strălucirea pentru ani și, uneori, pentru zeci de ani.

Corindonul natural - un material greu,extras din subsoluri.Materie primă din care este produs stratul superior de protecție. Corindonul este atât de puternic încăt poate fi utilizat în tehnologia taierii diamantelor.Corindonul sintetic are un luciu sticlos,oferind astfel luciu și durabilitate.

                                     
                           Des.1.Corindon, un mineral natural, oxid de aluminiu.
 
Astfel,prin amestecarea rășinii și particulele de corindon se fabrică acel strat subțire (0,15 mm), care apoi protejează podeaua de influențele exterioare. Cantitatea de corindon determină cât de rezistente vor fi podelele Dumneavoastră la abraziune. Noi am descris deja cum sunt testate straturile de protecție la durabilitate aici.

Este ușor de înțeles că cu cît mai mult corindon este în stratul protector cu atît mai de încredere va fi podeaua. Dar,la fel ca toate prudusele de calitate inaltă,va vor costa mai scump. Pe lângă uzură, prezența corindonului în stratul protector are careva caracteristici,cum ar fi:
  • Igiena
  • rezistență la scrumul de țigară
  • rezistentă la produse chimice
  • imun la pete
  • rezistentă la obiecte solide
Aparte de toate ar trebui să vorbim despre tehnologia  numită Elesgo, de la compania germană HDM.Cea mai buna trăsatură  - este un efectul lucios,care nu lasă pe nimeni indiferent. S-ar părea că acesta podea va pierde repede din luciu, dar nu este așa.Stratul Elesgo nu este doar frumos,dar,de asemenea, foarte rezistent la abraziuni și diferite tipuri de zgârieturi.El este patentat și doar compania HDM produce laminat de acest tip.Dar aparte,acest strat va fi discutat într-un alt articol.
                       
  Des.2.Laminat cu stratul superior Elesgo