Incercăm trucuri noi : combinăm tapete!

Incercăm trucuri noi : combinăm tapete!

22.06.2014
Pentru ce să combini tapetele? Pentru că acest truc ne permite sa hotărîm cîteva probleme:
  • să faci încăperea vizual mai largă
  • să accentuezi si întărești stilul
  • să împarți pe zone
  • vizual să schimbi forma camerei
  • decorul
Tipuri de combinație a tapetelor.
Combinînd tapetul după culori, cel mai bine este să apelați la legea cercului de culori.



Așa dar, combinînd tapetele in tonurile aceleiasi culori, acestea vor da senzația de liniste și armonie. Insă, combinînd tapetele în culori contrastante, din potrivă acestea vor adăuga dinamică, luminozitate și vor accentua stilul interierului.
 
Dacă e să luăm in considerție cercul de culori,se poate ușor de observat că el se împarte în trei categorii de culori:
  •  contrastante (doua culori care se găsesc una împotriva celeilalte)
  •  analogice (culorile situate în proximitate una față de cealaltă)
  •  contraste-analogice (culorile aranjate una lînga alta, din dreapta și stînga) 
Metode de combinație.
Să combini doua culori care,la prima vedere sunt total diferite,este simplu,dacă cunoști metodele de combinație.

Combinarea tapetelor prin metoda orizontală.
În această metodă de obicei se folosește tapete dintr-o singură colecție: monofonice (aceiași culoare), bandă și decorul principal. Combinațiile pot fi cele mai variate si imprevizibile. Admisibil chiar și o combinație în comun.

 





























Combinația tapetelor prin metoda inserțiilor (tablourilor).
Acest truc poate fi folosit atît pe pereții vopsiți cît și pe cei lipiți cu tapete.Inserțiile pot fi modelate după forma de care aveți nevoie (pătrate, ovale, cercuri, sau romburi) - marginile fiind acoperite cu plintă.

 
Combinația tapetelor cu flaps (patchwork).
Acestea pot fi de forme diferite chiar din rămășițele tapetelor care le aveți. Dar totuși ele ar trebui să aibă ceva in comun (desenul, tonul și factura). Din peticăriile de diferite culori se poate de inventat modele,panouri și chiar tablouri.

 


















Combinația tapetelor prin metoda alocării de proeminențe și nișe.
Nișele si proeminențele pot fi decorate cu ajutorul tapetelor dintr-o singura colecție.




















Vom deschide cîteva secrete și exemple,care vă vor fi de ajutor în caz că vă hotărîți să faceți o combinție de tapete.

Accentuarea sau ascunderea neajunsurilor păreților, se poate face cu ajutorul tapetelor cu un alt model sau ton.



Daca aveți o camera îngustă cu o formă dreptunghiulară, atunci cu usurință poți să o faci mai largă vizual, dacă înclei tapet de culoare deschisă pe pereții mai lungi fără prea mult decor, iar pe cei scunzi-tapete mai inchise. Încăperea în formă de pătrat se poate privi mult mai bine dacă pe un părete inclei tapet cu un ton mai saturat decît restul. Spațiul unei camere mici îl puteți lărgi încleînd tapete cu ton deschis.

După regulă, într-un spațiu trebuie sa fie doar un perete accentuat, dar acceptabil, ca accentul să fie pus pe doi pereți, opuși. Peretele, pe care se pune accentul ar trebui să fie de un ton mai saturat decît restul. Acesta poate fi un tapet cu un desen mai mare.


 
Tapet simplu în diferite nuanțe de aceeași culoare.
În acest caz se folosește combinația tapetelor, cînd unul sau mai mulți pereți sînt încleiați cu tapete de nuanțe saturate.
 
Combinația tapetelor simple și cele cu model.
Dacă în dizain este ideea de a înfumuseța camera cu careva panouri, atunci cel mai bine este să o faceți în combinație cu tapetele. Acest exemplu îl puteți folosi și atunci cînd tapetul are un ornament accentuat, elemete geometrice sau benzi largi.
 
Combinația tapetelor cu diferite modele.
Se consideră tradițională combinația  tapetelor în benzi și cele în flori. Cel mai important în această combinație rămîne a fi similitudinea nuanțelor.

Combinația tapetelor de diferite culori.
Cele mai agresive, luminoase culori ar trebui combinate cu nuante neutre. Pentru crearea unui interior mai puțin ordinar se poate de experimentat cu culori contraste.
 
Și pentru final, fi-ți atenti cu locul unde se afla incaperea: camerele de nord nu se recomandă a fi decorate cu tapete de culoare albastră sau surie-inafara ca sînt culori răcoroase, dacă mai lipsește și lumina atunci devin și mai reci. Camerele, care se află spre sud, din contra se recomandă a fi încleiate cu tapete de nuanță inchisă.