Hîrtie sau  flizelin, care bază să  alegeți?

Hîrtie sau flizelin, care bază să alegeți?

07.03.2014
Astăzi,cea mai frecventă întrebare a cumparătorului este: Care bază pentru tapete e mai bună?Se disting tapete pe bază de hîrtie și nețesute-flizelin.
 
Tapete pe bază de hîrtie.
 
Baza de hîrtie rămîne a fi cea mai populară.Astfel de bază poate fi aplicată diferită acoperire(vinil,textil,un alt strat de hîrtie) care determină mai apoi calitatea acoperirei.
 
Avantajele tapetelor pe bază de hîrtie:
  • Ieftinirea relativa
  • Tapetele pe suport de hîrtie se consideră a fi respirabile
Dezavantajele tapetelor pe bază de hîrtie:
  • Procesul de lipire a tapetelor pe bază de hîrtie nu este chiar atît de ușor.Cu adeziv se acoperă doar marginile,in caz contrar apar bule.
Tapete pe bază de flizelin.
 
Alegînd tapetele pe bază de flizelin,mai întîi de toate este necesar să înțelegeți ce este asta flizelin.Acest material este format din fibre celulozice și textile.După compoziție aceasta se aseamănă bine cu hîrtia,la atingere și aspect cu țesătura.În ciuda similitudinii,filizenul este mult mai rezistent la tracțiune,rezistent la foc,apă și permeabil la aer.

Avantajele tapetelor pe bază de flizelin:
  • Acest tip de tapete ușor se lipesc.Adezivul se aplică doar pe perete.
  • Sint rezistente la schimbările de temperatura și umeditate.
  • Se curăță ușor.
  • Baza de flizelin nu este dăunătoare, și la fel ca și baza de hîrtie este capabilă să respire.
Dezavantajele tapetelor pe bază de flizelin:
  • Transparența flizelinului.Pot apărea neregularități în baza culorilor.
Comparînd tipurile de bază a tapetelor se poate ușor de observat o serie de caracteristici și avantaje a fiecărei.Baza de flizelin nu este dăunătoare și la fel ca cea din hîrtie este capabilă sa "respire".Și așa cum am reușit deja să înțelegem,datorită bazei tapetelor determinăm tehnologia de lipire: adezivul se aplica sau numai pe perete sau numai pe tapet.Așa deci,dacă alegi singur să lipești tapetele atunci recomandăm să te oprești la cele pe bază de flizelin,dar în caz că aveți un meșter atunci cu ușurință alegeți tapetele pe bază hîrtie.
 
La noi ve-ți găsi cît tapete pe bază de hîrtie cît și pe bază de flizelin de o calitate înaltă.În secțiunea "Tapete",folosiți filtrul,datorită lui cu usurință ve-ți alege modelul de care aveți nevoie.