Cum putem curăți laminatul de murdărie și pete?

Cum putem curăți laminatul de murdărie și pete?

09.01.2015
Pe toată durată exploatătii laminatului există probabilitatea ca, din imprudență, să fi vărsat ceva pe el. Ar putea fi o pată de vopsea, spumă, urme de lipici, sau alte tipuri de pete de uz casnic, grăsimi, bandă adezivă, ceară și chiar gumă.


În magazinele specializate, puteți găsi cu ușurință soluții de curățare pentru toate ocaziile, dar nu întotdeauna este nevoie de a recurge la costuri suplimentare.

Mai jos vă vom prezenta mai multe modalități de curățare a laminatului cu ajutorul soluțiilor pe care toți le avem în gospodărie.
Adezivul întărit poate fi indepartat cu instrumente Anticlei Super moment. (!) În nici un caz nu folosiți acetona pentru a elimina lipici.

Orice murdărie de la alimente poate fi îndepărtată ușor utilizând o soluție de săpun sau de oțet.




Dacă s-a vărsat ceară pe podea, așteptați pînă se răcește și indepartați-o cu ajutorul fierului de călcat. Puneți deasupra petei o bucată de pînză, sau hîrtie, și treceți de cîteva ori deasupra cu fierul de călcat.


Prin aceeași metodă poate fi eliminată și guma de mestecat.

Cerneala, lacul și urmele de cariocă pot fi îndepărtate cu soluție alcoolică sau acetonă. Lacul de unghii poate fi de asemenea eliminat cu praf de curățat, folosind partea aspră a unui burete.


Smoala de pe suprafața laminatului este îndepărtată cu ușurință cu o racletă, dacă acesta este răcită.  Rămășițele de smoală se elimină  folosind soluții pentru curățarea geamurilor.

Urmele de spumă pentru montare se elimină cu ajutorul uleiului de floarea-soarelui. Pe suprafața murdară picurati puțin ulei, după aproximativ 10 de minute spălați cu apă cu săpun. Aceeași metodă trebuie utilizată pentru curățarea de bandă adezivă.

Petele de verde de briliant  se elimină cu ajutorul spirtului sau a benzinei, de asemenea puteți folosi o soluție de sodă de masă cu oțet.


Petele de iod sunt îndepărtate cu ajutorul  amidonului.


Acum știți cum puteți elimina murdăria de pe laminat utilizând instrumente la îndemână, fără a recurge la mijloace scumpe.

Cumpărînd laminat  de la producători de încredere, aveți o garanție a calității, deoarece ei folosesc o tehnologie avansată de producție și de protecție a stratului superior al laminatului.