Cărămida roșie în design și arhitectură

Cărămida roșie în design și arhitectură

14.11.2014


Cărămida roșie este o bucata de lut ars cu o formă dreptunghiulară, la fel cunoscută sub numele de cărămidă ceramică. Pare ciudat, dar cărămida are o evolutie foarte interesantă pe parcursul anilor, studiată de arheologi, colectionari, istorici si simpli oameni de rînd, îțn prezent existînd chiar și muzee dedicate ei (Saint-Petersbourg,Kiev,Donețk).

 
Dură, rezistenta chiar și la îngheț, ecologică (nu elimină gaze de radon), cu o izolare fonică bună - sunt doar unele calități care au remarcat-o și au facut-o  atît de populară în design și arhitectură.



În prezent un perete din cărămidă nu mai este o constructie care necesită reparație, ci dimpotrivă un element de decor.



Cărămida roșie poate fi acoperită cu lac și vopsea, dîndu-i astfel un aspect strălucitor și culoare dorită a suprafeței.



Căminul construit din cărămidă va fi nu doar foarte frumos, dar și rezistent la temperaturi înalte și la contactul direct cu flacăra.



Dacă aveți un balcon neîncălzit cu pereți din cărămidă vă propunem să acoperiți decalajurile, să ștergeți tencuiala și să îl păstrați așa. Pe lingă faptul că va avea un aspect frumos va fi și un perete de încredere datorită proprietăților sale pe care le-am enumerat mai sus (rezistentă la fluctațiile de temperatură, umiditate și capacitatea de a se usca repede).



Cu ajutorul cărămizii roșii se poate rididica un perete despărțitor într-o încăpere. Chiar și o construcție subțire din cărămidă  ne va bucura cu o izolare fonică foarte bună.



Barul din bucătarie, pereții care sunt atinși  mai des de mobilier, și alte părți ale locuinței la fel pot fi acoperite cu cărămidă roșie.



În plus, pereții din cărămidă pot fi decorați cu mozaicuri, lambriuri și alte materiale care pot crea confortul dorit în casa D-voastră.