Loft - Sinceritate și democrație

Loft - Sinceritate și democrație

27.08.2014
Vă pare cunoscut cuvîntul LOFT? Din engleză loft înseamnă mansardă. V-ar plăcea să aveți un interior de mansardă in apartamentul Dumneavoastră?


Loftul ca direcție de design s-a născut în Statele Unite în anii '40, iar în anii '50 a dobândit popularitate în rândul elitei artistice.
 
Apartamentele mansardă sunt de obicei create in zonele nefuncționale, de tip tehnic și industrial (fabrici, garaje, ateliere, etc.).




Caracteristicille pentru loft sunt încăperile mari cu ferestre imense, acoperisuri metalice, pereti din cărămidă sau cimentați, panouri, coloane de sprijin, tavane înalte - toate cele enumerate de dorit să fie în forma lor originală.



Pereții goi fără nici o decorare, ferestre spațioase fără draperii, care să lumineze toată încăperea, cu țevi și alte comunicații neascunse, dar și echipamente ultramoderne - toate acestea sunt binevenite în loft.

Oaspeții își vor crea prima impresie că sunteți în pragul unei reparații, sau nu vă ajung bani să o finalizați... dar în scurt timp lumina, spațiul și o stare de spirit aparte, va încânta orice vizitator.



Divizarea spațiului se realizează  prin amenajarea mobilierului, modurile de iluminare și acoperirea podelei.



Pentru a crea un interior de tip loft nu este nevoie să vă avîntați în căutarea unei fabrici abandonate sau hangar. Metodele moderne de finisare și designerii competenți vă vor ajuta să creați zona Dumneavoastră de mansardă chiar dintr-un apartament cu o singură odaie.



Astăzi, în arsenalul studiourilor de design moderne sunt o mulțime de materiale pentru ajutor. În interiorul mansardei sunt binevenite materialele din lemn uzat.  În acest caz, există  laminat  care imitează o podea din scîndură foarte veche.



Pare uimitor, dar există și tapete  format 3D, care de asemenea imitează o suprafață veche.



Există panouri decorative din metal, precum și tapete asemănătoare metalului.



 Grinzi decorative din polistiren (foarte ușoare) , precum si grinzi convenționale din lemn și chiar din metal pot fi găsite în magazinele de specialitate.



În cazul că doriți pereți din cărămidă - chiar și aici panourile decorative si tapetele vin în ajutorul nostru. Există de asemenea, și  caramidă decorativă, care seamănă cu teracota.


În interiorul de tip loft nu există reguli sau restricții - Dumneavoastră sunteți creatorul lor!