Tematica retro actuală

Tematica retro actuală

22.08.2014
Stilul retro în interier reflectă romantism, totodată simplitate cu nuațe de lux.


În ultima perioadă această tematică cîștigă din ce în ce mai mult teren, de aceea tot mai des lumea alege anume acest stil pentru viitorul design de  interior. Din fericire, în magazinele specializate se vînd foarte multe lucruri care caracterizează această direcție.


Cu toate acestea, stilul retro este definit nu doar prin prezența  diferitelor elemente de mobilier și accesorii din  jumătatea secolului al XX-lea. În primul rând așa numitul fundament al acestui tip de interior îl reprezintă pereții și podeaua.


Aceste componente sunt pe măsură să transmită pe deplin starea de spirit a spațiului retro, atmosfera de odinioară și să redea oamenilor contemporani liniștea și pacea sufletească a acelor vremuri.


Tapetele in stil retro sunt o figură majoră în sincronizare stilului retro. Contrastul de culori este destul de calm, deși conține nuanțe atît luminoase cît și întunecate.


Funcționarii din domeniul modei sunt destul de receptivi la nevoile pieței și au creat asemenea colecții de tapete  precum RETROSPECTIVE Grandeco (Belgia).

Podeaua acoperită cu scîndură  de asemenea este o caracteristică a  stilulului retro.


Spre marea bucurie a designerilor de interior, dar și a cumpărătorilor obișnuiți, cei mai importanți producători de  laminat, cum ar fi KRONOPOL (Polonia), EGGER și HDM (Germania), au parcurs un drum lung în această direcție ca să creeze produse, care să redea nu doar  structura, ci de asemenea și  relieful plăcii cu o mare precizie de simulare a oricărei specii de arbori, chiar și din cele mai rare.

Surprinzător de puternică este și combinația dintre stilul retro și  tehnologiile sofisticate moderne.


De aceea nu trebuie să vă temeți că un anumit detaliu va fi de prisos, sau nu se va înscrie în interiorul Dumneavoastră.